KAYSERİ / TALAS - Abdullah Aktan Ortaokulu

Okulumuz Tarihçesi

Abdullah Aktan Ortaokulu Tarihçesi

Temeli 1928 yılında açılan Şehir Yatılı Mektebine uzanan eğitim kurumu 1938-1968 yılları arasında Zincidere Yetiştirme Yurdu olarak ilkokul seviyesinde hizmet vermeye devam etmiştir. 1968 yılında Zincidere İlkokulunun açılmasıyla ilkokul yurttan ayrılmış ve bağımsız ilkokula dönüşmüştür. Şu andaki eğitim yapılan okul binası 1972 yılında 6 derslikli ve tek katlı olarak Hayırsever Abdullah AKTAN tarafından yaptırılmış olup Orta Okul olarak eğitime başlamıştır. 10.10.1990 yılında kasabada bulunan Zincidere İlkokulu ile 1972 yılında 6 derslikli ve tek katlı olarak Hayırsever Abdullah AKTAN tarafından yaptırılan Abdullah Aktan Ortaokulu ile birleştirilerek Abdullah Aktan İlköğretim okulu olarak iki ayrı binada Eğitme geçmiştir. 1993 yılına kadar iki ayrı binada hizmet verirken Hayırsever Abdullah AKTAN tarafından yaptırılan şu anki binanın üzerine devlet tarafından kat ilavesi yapılarak derslik sayısı 12 ye çıkarıldı ve 1968 yılı yapımı Zincidere İlkokul binasındaki sınıflarda yeni binaya aktarılarak 8 şubeyle Eğitim ve Öğretimi sürdürmektedir. Eski Zincidere İlkokul binası da şu anda belediye binası olarak kullanılmaktadır. 1928-1970 yılları arasında Üç yıllık ilkokul ve Şehir Yatı Mektebi, Zincidere Yetiştirme Yurdu ve Zincidere İlkokulu olarak hizmet veren binada şu anda Zincidere Açık Cezaevi olarak kullanılmaktadır. Okulumuzda çevre imkanları ile oluşturulan bir Fen Labaratuvarı ve 8 bilgisayarlı bir Bilgisayar Labaratuvarı bulunmaktadır bu labaratuarların standartlara uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Okulumuzun spor salonu, iş atölyesi,konferans salonu vb. bağımsız birimlere ihtiyacı vardır,okulumuzun arsası 7990 metre kare olup bir spor salonu-konferans salonu ve iş atölyesi şeklinde çok amaçlı kompleks yapılması uygun olur.

Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 26.11.2019 12:44 - Görüntülenme: 1250